Over Langerak Zuid

De Alblasserwaard is zo’n stukje van Nederland zoals iedereen het nog kent. Landelijk, rustig en lekker groen. Middenin deze regio treffen we een dorp waar het heerlijk wonen is, waar mensen elkaar nog kennen en de tijd voor elkaar nemen. En dat dorp is Langerak!

‘Langerak-Zuid’ is de nieuwe wijk, gelegen aan de zuidgrens van het dorp, direct gelegen aan de groene weilanden. Een prettige wijk voor jong en oud vanwege het grote en diverse aanbod aan woningen. Voor iedereen is ruimte in Langerak-Zuid.

 Er zijn genoeg voorzieningen te vinden die ervoor zorgen dat u voor veel zaken niet ver van huis hoeft. Het dorp beschikt, samen met het naastgelegen vestingstadje Nieuwpoort, over diverse winkels zoals een supermarkt, zorgbakkerij, woonwinkel, fietsenzaak en een schoenenwinkel. Het onderwijs aanbod bestaat uit een moderne brede school met daarin een openbare én een christelijke basisschool, een kinderdagverblijf, een peuteropvang en een buitenschoolse opvang. Daarnaast zijn er diverse medische voorzieningen aanwezig zoals een apotheekhoudende huisarts en een fysiopraktijk.

Met 1800 inwoners heeft dit dorp aan De Lek de plezierige schaal van een hechte gemeenschap. O.a. vanuit de Oranjevereniging Nieuwpoort-Langerak worden jaarlijks meerdere evenementen georganiseerd, zoals de feestweek, een kaarsjesavond, een braderie, een singelloop (hardloopwedstrijd) en een vestingronde (wielerwedstrijd).

Tevens zijn er diverse (sport)verenigingen gevestigd. Zo zijn onder andere de volgende verenigingen actief: gymnastiek, watersport, tafeltennis, ijsclub, historische vereniging, muziekvereniging en een ondernemersvereniging. In het nabijgelegen Groot-Ammers zijn tevens voetbal, tennis en volleybalverenigingen gevestigd om het (sportieve) aanbod compleet te maken.

Langerak is centraal gelegen. De vestingstadjes Gorinchem en Schoonhoven zijn op korte afstand gelegen. Deze plaatsen hebben een hoog voorzieningenniveau waar veel inwoners van Nieuwpoort gebruik van maken. Tevens bent u via de N216 snel op de Rijkswegen A15 en A27, waardoor grotere steden als Utrecht en Rotterdam binnen 40 minuten bereikbaar zijn.

Situatie FASE 1

Overzicht van de woningen

Projectontwikkelaar

Aannemersbedrijf J. van Daalen BV
Papland 4, 4206 CL Gorinchem
www.jvandaalen.nl